İletişim
İçin

Gelişim Odaklı Eğitim Modeli

Gelişim Odaklı Eğitim Modeli

Gelişim Zihniyeti karşılaştığımız olayları ve durumları yorumlama becerisi ve tutum geliştirme üzerine kurulu bir anlayıştır. Gelişim Zihniyeti, başarı ya da başarısızlıkla karşılaştığımızda bunun bizim için ne ifade etmesi gerektiğini net bir şekilde tanımlar. Bu bütünüyle verdiğimiz çabanın bir sonucudur. Daha iyisini elde etmek istiyorsak daha çok çaba göstermemiz gereklidir. Çünkü zeki olduğumuz için değil, doğru tutum geliştirdiğimiz için başarılı oluruz. Öte yandan başarısızlık da gelişim sürecinin bir parçasıdır. Önemli olan bundan ne öğrendiğimiz ve gelecekte böyle bir durumla karşılaştığımızda nasıl bir tutum sergileyeceğimizdir. GOEM, çocuğun gelişimini temel alan, başarı ya da başarısızlık durumlarını öncelikle ders çıkarma ve gelişim fırsatı olarak gören bir eğitim anlayışıdır.


GELİŞİM ODAKLI EĞİTİM UYGULAMALARI

Mind Health School ile Zihinsel Sağlık

Öğrencinin özgüvenli bir yaşam sürdürebilmesi için akademik başarısının yanında zihinsel sağlığını güçlendirecek günlük rutin alışkanlıklar edinmesini sağlarız. Bu anlayış çerçevesinde öğrencinin düşünce ve duygularını doğru şekilde kullanabilmesi için yaratıcılığı geliştirme, içsel sakinlik yaratma ve yoğun çalışma günlerinde gelişimi destekleme çalışmaları yürütürüz. Mind Health School ile; Önyargılara Meydan Oku: Önyargılar ilerlemeyi sınırlar, bu nedenle bunlar üzerinde çalışmak büyümenin anahtarıdır. Düşünceleri Geliştir: Düşüncelerin kalitesi, yaşam kalitesi üzerindeki ana etkendir. İyi olmak için güzel bir zihin yaratın. Değişimi Yönet: Şu anda farkındalığınızın dışında kalan kör noktalarınızı bulun ve ilerlemenize yardımcı olmak için değişim yaratmaya çalışın. Duyguları Yönet: Duygularınızı etkileyen işlem filtrelerinizi anlayın ve duygusal evinizi nasıl yeniden programlayacağınızı öğrenin.

CogniFit ile Bilişsel Sağlık

Çocukların yetişkinlerden farklı olarak kendilerine özgü̈ bir dünya görüşü ve düşünce yapısına sahip olduğunun farkındalığı ve zihinsel süreçlerinde hem nitelik hem de içerik açısından zamanla değişiklikler yaşandığının bilinciyle, bilişsel gelişim süreçlerine odaklanırız. Bellek alanı: Sözel olmayan bellek, işler bellek, kısa süreli bellek, adlandırma, görsel kısa süreli bellek, işitsel kısa süreli bellek, ve bağlamsal bellek. Dikkat alanı: Bölünmüş dikkat, odaklanma ve güncelleme. Algı alanı: Uzaysal algı, görsel tarama, görsel algı ve tahmin. Koordinasyon alanı: El-göz koordinasyonu ve tepki verme süresi. Akıl yürütme alanı: işlem hızı, planlama, ve yön değiştirme. Böylelikle olası bilişsel bozulma alanlarını tespit eder ve tamamlar, kendi özel ihtiyaçları için kişiye özel bilişsel gelişim antrenmanları oluştururuz.

GELİŞİM ODAKLI EĞİTİM ARAÇLARI

Tam Öğrenme Modeli

Döngüsel gelişim ile her çocuğun ilerlemesini takip eder ve eksikliklerini tamamlayarak tam öğrenmeyi garantileriz.

Yapay Zekâ Desteği

Doğru tespit ve doğru planlama ile gelişimi etkili bir şekilde sağlarız. Yapay Zekâ ile öğrencinin gelişimini ona özel yöntemler geliştirerek kontrol altında tutarız.

Koçluk Sistemi

Çocuğun gelişim sürecine eğitim liderliği ve ebeveyn bilinciyle yaklaşır; kendisine yeni yollar bulmasını sağlarız. Çocuğun içindeki cevheri keşfetmeyi ve onu doğru değerlerle işlemeyi hedefleriz.

GELİŞİM ZİHNİYETİNİN TEMELLERİ

Gelişimsel zihniyet, zekanızı geliştirebileceğiniz inancıyla bağlantılı olduğundan, belirli övgü türlerini kullandığınızda öğrencileri büyümeyi benimsemeye yönlendirebilirsiniz. Öğretmenlerin farklı övgü türleri üzerine yapılan araştırmalar, çocuklara akıllı olduklarını söylemenin sabit bir zihniyet oluşturduğunu, ancak süreci ve çabayı övmenin bir gelişim zihniyeti geliştirdiğini ortaya çıkarmıştır. Öğretmenlerin öğrencilere verdiği geribildirim, zihin yapılarını şaşırtıcı şekillerde etkiler. Araştırmalar, “Çok akıllısın!” gibi zeka için kullanılan sürekli övgülerin öğrenci motivasyonu ve başarısı üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini gösterdi. Beşinci sınıf öğrencileriyle yapılan bir çalışmada Dweck ve Mueller iki gruba ayırdığı çocuklardan bir bulmaca görevi üzerinde çalışmalarını istedi. Bir grup, başlangıçta başarılı olduktan sonra, zekaları ve yetenekleri için övgü aldı. Diğer grup ise başarılı olduktan sonra, doğuştan gelen zekadan ziyade çabalarından dolayı övüldü.

Başlangıçta kolay olan görev zorlaştığında, gruplar çok farklı şekillerde tepki verdiler. Zekası için övgüde bulunulan öğrenciler, daha kolay görevler üzerinde çalışmaya devam etmeyi tercih ederken, çabaları için övgüde bulunulan öğrenciler, daha zorlu görevlere ilerlemeyi seçti. Çabası için övülen grup, yüksek özgüvenle daha fazla meydan okuma davranışı sergileyip ana motivasyonlarını öğrenme ve deneyimleme üzerine kurgularken, zekâları için övülen grup, garantili başarı için meydan okumalardan kaçındı ve performansı - yani akıllı görünmeyi - birincil hedef olarak önemsedi. Bu sebeple, sabit zihniyete teşvik eden zekaya yönelik övgü, gelişimsel zihniyete yönelten çabayı övmeye göre daha az kararlılık, daha az keyif ve daha kötü performansa neden oldu.


ÇOCUKLARIMIZI NASIL BAŞARILI KILARIZ?

Yeteneği ve aklı övmeyin onu tembelleştirirsiniz. Çabayı, gayreti, adanmayı övün. O zaman daimi bir başarı alışkanlığı geliştirirsiniz. Yeteneği övmek azmi köreltir. Çabayı övmek ise kararlılığı geliştirir. Etiketler olumlu olduğunda onu kaybetmekten korkmaya, kaybettiğinizde oluşacak muhtemel utancı yaşamaya başlarsınız. Etiketler olumsuz olduğunda bunun doğru olmasından korkmaya başladığınız gibi utancına da mahkûm olursunuz. Etiketlemeyin etiketlettirmeyin!

Başarı nedir?

Gelişimsel Zihniyette en iyiyi öğrenmek, yapmak ve çok çalışmaktır. Sabit zihniyette ise sadece kazanmaktır.

Başarısızlık nedir?

Gelişimsel zihniyette kaybettiğinizde yeniden başlamak, öğrenmek ve çok çalışmaktır. Sabit zihniyette ise kaybetmektir. Kendini, çevreyi ve başkalarını suçlamaktır. Bahaneler üretmektir.

Sık Karşılaşılan Ebeveyn Mesajları:

Bunu o kadar çabuk öğrendin ki! Çok akıllısın! Şu resme bak! Geleceğin Picasso su değilse nesin! Çok zekisin! Hiç çalışmadan bir A aldın!

Çocuk şunu anlar:

Eğer bir şeyi çabuk öğrenmezsem akıllı değilimdir. Daha zor bir şey resmetmeyi denemeliyim, yoksa Picasso olduğumu düşünmeyecekler. Çalışmayı bıraksam iyi ederim. Yoksa zeki olduğumu düşünmeyecekler. Zeka, akıl, yetenek gibi doğuştan getirilen özellikleri vurguladığımızda çocukların başaramama korkusu, olumsuz etiketlenme kaygısı artar.

Başarı Nasıl Övülmeli:

Sınavın için gerçekten çalıştın ve gelişimin bunu gösteriyor. Ders notlarını birkaç kez okudun ve önemli yerleri not aldın. Gerçekten işe yaradı. Ödev çok uzun ve detaylıydı. Çalışmaya odaklanmana ve ödevi bitirmene hayran kaldım. Herkes farklı yöntemlerle öğrenir. Gel senin için en uygun öğretim yöntemini bulalım. Övgü çocuğun kişisel özellikleri ile ilgili olmamalıdır. Çabaları ve buna bağlı başardıklarıyla ilgili olmalıdır.


BECERİ TEMELLİ GOEM PROGRAMLARI

GO-CODE

21. yüzyıl becerilerinin erken yaştan itibaren çocuklara kazandırılması amacıyla hazırlanmış bir programdır. Okul öncesi gruptan lise grubuna kadar sarmal bir örüntüyle tasarlanmış bu programda öğrenci problem çözme becerisini üst düzeye çıkarırken, algoritmik düşünme ve özgün bir dille kendini ifade etme becerisini de kazanır.


GO-SCIENCE

Bilimsel düşünme becerilerinin kazandırılmasının hedef alındığı bu programda çocuklarımızın eğlenceli deneyler aracılığıyla sorumluluk bilinci geliştirilir. Bu uygulamalı öğrenim, kalıcı öğrenmeyi pekiştirir ve bilimsel araştırma yöntemlerini deneyimlemelerini sağlar.


GO-MATHS

Geometri, simetriler, uzamsal düşünce, mantık, algoritma, sayı dizileri, örüntüler, olasılık, oyun teorisi ve matematiğin günlük hayatla bağlantısını ortaya koyan birçok konu çocuklara simülasyonlar ve oyunlarla deneyim yaşatılarak anlatılır ve bu disipline karşı çocukta gelişmiş olan ön yargılar ortadan kaldırılır.


GO-DREAM

Öğrencinin yaratıcı düşünme becerisini geliştirmek, onların hayal ve düşünsel dünyalarını zenginleştirmek amacıyla erken yaşta sahne sanatları ile tanışmaları sağlanır.


GO-ATHLETICS

Anaokulu seviyesine özel tasarlanmış spor faaliyetleri ile öğrencilerin fiziksel farkındalık ve sınırlarını tanımaları hedeflenir. Spor Atölyesi, çocuğun spor becerilerini harekete geçirmekte ve analitik düşünme yetilerinin kullanılmasını hızlandırmaktadır. Çocuklar bu sayede yön, duyusal derinlik, koordinat, fiziksel büyüklükleri algılama gibi kazanımlar edinir.


GO-ARTS

Çocuklarda sanat gelişimi onların bedensel, duygusal, sosyal ve düşünsel gelişimleri ile sıkı sıkıya bağlantılıdır. Bu nedenle derslerde kullanılan materyaller bu gelişimsel dönemin özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.


GO-READING

Düşünme eğitimini hem yazma hem de okuma becerisi ile birleştiren bir atölye çalışmasıdır. Etkinlik süreci, eğlenerek öğrenen, zevkle kitap okuyan ve kendini yazarak iyi ifade edebilen öğrenciler yetişmesine büyük katkıda bulunur. Bu amaçlarla, içerik hazırlığı Türkçe öğretmenlerimiz tarafından yapılır ve senede 2 ana etkinlik ile atölye çalışmaları tamamlanır.